PV verdeler aansluiten op een stopcontact van uw schuur, garage of wasmachine

PV verdeler aansluiten op een stopcontact van uw schuur, garage of wasmachine

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Een PV verdeler aansluiten is gemakkelijker dan u denkt

Een PV-verdeler wordt gebruikt om de opbrengst van zonnepanelen te verdelen tussen verschillende circuits of apparaten. Om een PV-verdeler aan te sluiten, volgt u deze algemene stappen:

  1. Schakel de stroomtoevoer van de zonnepanelen uit en de stroomtoevoer vanaf de meterkast uit om elektrische schokken te voorkomen. Dit kunt u controleren met een stroommeter.

  2. Plaats de PV-verdeler op een geschikte locatie dicht bij de zonnepanelen en op een bestaand aansluitpunt van uw schuur, garage of wasmachine. U vervangt het stopcontact voor de PV verdeler of trekt een draad van 3 x 2,5 mm van het aansluitpunt naar de PV verdeler.

  3. Sluit nu 1a+ de 1a- en de 1a* aardedraad aan zoals in het schema hieronder aangegeven en draai de schroeven stevig aan.

  4. Sluit de 1b+ de 1b- en de 1b* aardedraad aan zoals in het schema hieronder aangegeven en draai de schroeven stevig aan.

  5. Zorg ervoor dat alle aansluitingen stevig zijn vastgedraaid en de PV verdeler stevig is gemonteerd. Onze PV verdelers komen met twee wartels voor de kabeldoorvoer. Vergeet deze niet aan te draaien als ales is aangesloten.

  6. Schakel de stroomtoevoer vanaf de meterkast en de zonnepanelen weer in. Nu kunt u de schakelaars van links naar rechts één voor één inschakelen.

U heeft nu een veilige aansluiting gerealiseerd van uw zonnepanelen installatie.

Schakelaars van links naar rechts uitgelegd:

  1. Hoofdschakelaar waar de hoofdstroom vanaf uw meterkast op aangesloten is.
  2. PV schakelaar die uw zonnepanelen installatie bewaakt.
  3. Stopcontact van de PV verdeler schakelaar.

Let op: de exacte stappen voor het aansluiten van een PV-verdeler kunnen variëren afhankelijk van het merk en model dat u gebruikt. Het is altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de PV-verdeler correct wordt geïnstalleerd en veilig wordt gebruikt. Als u niet zeker bent van hoe u de PV-verdeler moet installeren, raadpleeg dan een professionele elektricien.

PV verdelers zijn verkrijgbaar bij onze plug & play zonnepanelen sets

Plug and play zonnepanelen zijn een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar eenvoudige en snelle installatie van zonnepanelen. Deze sets zijn ontworpen om gemakkelijk te installeren zonder professionele hulp en ze kunnen snel en eenvoudig worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit betekent dat u snel en eenvoudig kunt beginnen met het besparen op uw energiekosten. Bovendien kunt u genieten van de vele voordelen van zonne-energie, zoals een lagere energierekening en een bijdrage aan het milieu. U kunt als particulier nu ook profiteren van de BTW regeling. U hoeft de BTW niet meer terug te vragen bij de belastingdienst en koopt dus exclusief BTW uw zonnepanelen set.

Onze zonnepanelen sets zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekende energie-opbrengst. Ze zijn ook onderhoudsvrij en hebben een lange levensduur. Door onze zonnepanelen sets te installeren, kunt u uw energiekosten verlagen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Leuk artikel? Deel ons :)

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen
PV verdeler aansluiten op een stopcontact van uw schuur, garage of wasmachine
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze acties en aanbiedingen?

15856

Loop geen acties of aanbiedingen mis en schrijf je nu in!

Je gegevens zijn veilig bij ons